Привличането на нови клиенти не е лесна задача. Има обаче някои новаторски стратегии, които може да използвате, за да накарате бизнесът ви да се откроява. От сп. Entrepreneur посочват 5 стратегии, използвани от успешни предприемачи, за привличане на нови клиенти:

1.Създайте стратегически съюзи със свързани фирми, но не и директно състезаващи се с вашия бизнес, които могат да ви насочат към клиентите.

2.Създайте всеобхватна многоканална маркетингова стратегия. Достигнете до нови клиенти, чрез телевизия, радио, електронна поща, социални мрежи и други.

3.Разчитайте на анализи, данни и статистика. Това ще ви помогне да разберете и оптимизирате маркетинговите канали, които са най-успешни при извличането на клиенти – естествено търсене, филиали, платени реклами, социални медии и др.

4.В среда, пълна с трикове и тийзъри, потребителите търсят продукти и услуги, които прегръщат честността. Един добър начин да привлечете нови потребители е да изслушвате внимателно лоялните си клиенти. Макар и да отнема време отговаряйте на имейли, обаждайте се лично и изслушвайте мнението на лоялните си клиенти.

5.Предложете алтернатива, които другите компании не могат да обслужват.